ПОЧИВКА В ДИДИМ   

aurum exclusive

 

Отпътуване :  05.10.2017 г

Дидим е атрактивен морски курорт в Егейска Турция, който тепърва набира скорост. Градът има древна история, но доскоро бе в сянката на популярните и предпочитани от много българи тамошни курорти като Кушадасъ, Бодрум, Мармарис и Анталия.

Това лято в Дидим има истинско нашествие на българи. Хотелите и ваканционните селища са пълни с нашенци.

Където и да се разходи човек из града или околностите, ще чуе повече българска реч, отколкото турска. Има също и доста руснаци и украинци, които допреди две години избягваха турските курорти заради честите атентати в страната.

Дидим се намира на около 200 километра южно от третия по големина град на Турция – Измир. Броят на населението извън туристическия сезон, който е в периода април-октомври, е около 42 000 човека. Градът обединява няколко селища, чиито граници почти се сливат.

В момента в населеното място ударно се строи и градът се разраства с бързи темпове. В чертите на Дидим са древногръцките градове Милет и Дидима, който бил място за поклонения, дал името на днешния Дидим.

В Милет могат да се видят доста добре запазените античен стадион и театър, баните на Фаустина и храмът на Серапис. В миналото Милет е бил процъфтяващо и развито селище, което нямало равно по красота и прелест. В Дидима пък се извисяват останките на йонийския храм на Аполон. Храмът е бил едно от най-свещените места през античността.

Историческа справка сочи, че строителството в името на Аполон започнало през VIII или VII век преди Христа. В древни времена храмът е бил свързан с главния град чрез свещен път, украсен със статуи от двете страни.

 Съвременният Дидим е изключително примамливо място за почивка, има дълги и привлекателни пясъчни плажове и прелестни пейзажи. Ако се отдалечите от центъра на града, може да се усамотите на по-малко посещавани и девствени плажове като Хейдар около брега на Акбюк. 

ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС

1 ден

  • Отпътуване от Бургас в 21.00 ч. Нощно пътуване.

2 ден

  • Пристигане в Дидим  около 12,00 ч. Посрещане от турската фирма партньор. Настаняване в хотел след 14:00. Нощувка .

3 ден -8 ден

  • ULTRA ALL INCLUSIVE . Свободно време. Допълнителни екскурзии по желание, срещу заплащане. Нощувка .

9 ден  – Освобождаване на хотела в  12.00 часа, отпътуване  за България следобед  със спиране в гр. Едремит   за  посещение на хипермаркет от веригата „КИПА”. Преминаване на Дарданелите с ферибот. Пристигане в Бургас сутринта.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с комфортен автобус 3*
  • 7 нощувки в посочения по-долу хотел
  • Медицинска застраховка с асистънс;

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Доплащане за застраховка за лица над 65 г – 6 лв, над  70г – 12 лева
  • Доплащане за единична стая
  • Допълнителни екскурзии по желание:

ХОТЕЛИ:

AURUM EXCLUSIVE  CLUB  5 звезди

 

www.aurumhotels.com.tr/exclusive/

 

7  ULTRA ALL INCLUSIVE – 7 закуски, 7 обяда, 7 вечери, междинни хранения, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство (неограничено)  – 538 лв

Цената е на човек, настанен в стандарта  двойна  клубна стая