КАПАДОКИЯ – АНКАРА – ИСТАНБУЛ

КАПАДОКИЯ – АНКАРА – ИСТАНБУЛ

Отпътуване: 05 март 2014 г

Програма:

1 Ден – Отпътуване вечерта от Бургас (22:00ч) по маршрут ГКПП М. Търново – Къркларели – Истанбул – област Кападокия. Нощен преход.

2 Ден – Пътуване за областта Кападокия – чудесно съчетание на природна красота и културно богатство в сърцето на Мала Азия, образувано преди милиони години от изригването на вулкани, което под влиянието на ерозията и дейността на вятъра приема фантастичните форми, известни като комини. Кападокия е своеобразен музей на открито. По пътя – фотопауза на Соленото езеро, второто по големина в Турция, разположено на 905м надморска височина. Настаняване в хотел 3/4* в селището Юргюп или Невшехир. Вечеря. Нощувка.

3 Ден – Закуска. Еднодневна екскурзия вКападокия (доплащане 35 евро с местен екскурзовод и включени входни такси за обектите в Каймаклъ, Гьореме, Ючхисар). Посещение на подземния град Каймаклъ – един от 12-те отворени за посещение подземни града на Кападокия. Там изцяло под земята са прокопани десетки галерии сразяващи помещения, построени около 1400г. пр. Хр. от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са Кападокия (доплащане 35 евро с местен екскурзовод и включени входни такси за обектите в Каймаклъ, Гьореме, Ючхисар). Посещение на подземния град Каймаклъ – един от 12-те отворени за посещение подземни града на Кападокия. Там изцяло под земята са прокопани десетки галерии сразяващи помещения, построени около 1400г. пр. Хр. от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели от 10 до 80 хиляди жители.

Продължаваме със спирка при крепостта Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и предлагаща удивителна панорамна гледка. Кратка спирка в грънчарска фабрика, с местни произведения от времето на хетите. Посещение на най-важната забележителност на изпълнената с лози долина е музеят на открито на Гьореме с богатството си от скални църкви, най – старата датира от 4 век. Най-известни са Църквата с ябълката, Църквата Св. Барбара с мотиви от Иконоборския период, Църквата на Сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус: Църквата на катарамата, разказваща ни за живота на Христос. Програмата продължава с Пашабаг – район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Последната спирка е при Долината на камилите. Връщане в Юргюп. Вечеря. По желание посещение на традиционно заведение, с неограничена консумация на нап итки, танца на въртящите се дервиши и танци от различни региони на Турция (доплащане 25 евро). Нощувка.

4 Ден – Закуска. Отпътуване за Истанбул през столицата Анкара – Мавзолея на Ататюрк „бащата на турците“, крепостта Хисар – Цитаделата със запазените 15 кули, крепостни стени и порти напомнят за старинния живот, тук ще видите и Алаадин Джами – най-старата джамия в града. Възможност да посетите М узея на Анадолските цивилизации с колекции от световна класа – реликви от неолита и бронзовата епоха, от Асирия, Фригия… от хетите и хитите. Късно вечерта пристигане в Истанбул. Нощувка.

5 Ден – Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод и посещение на една от най-високите жилищни сгради в Европа – небостъргача Сапфир в елитния квартал Левент – 64 етажна сграда, извисяващи се на 236м. Изкачване с асансьора до панорамна площадка на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Изживяването се допълва от уникалното приключение SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Панорамната обиколка преминава по бреговете на залива Златен рог, кварталите Бешикташ и Бебек с къщи на известни личности, Ортакьой – разположен на брега на Босфора под първия мост, известен с многобройни султански резиденции, част от които днес са превърнати в луксозни хотели, и най-добрите нощни клубове и заведения за забавление (доплащане 30 евро).

Отпътуване за България. Вечерта пристигане.

ЦЕНА: 300 лв

Kapadokia
Kapadokia

Цената е за 1 човек (настанен в стая за двама или трима)и включва:
• транспорт с автобус 3* от Бургас;
• 2 нощувки със закуски и вечери в района на Кападокия;
• 1 нощувка със закуска в Истанбул в хотел 3/4*;
• водач – представител на агенцията по време на цялото пътуване.

Цената не включва:
• гранични, пътни и туристически такси + застраховка – 15лв (задължителни);
• програма в Кападокия – 35 евро (обиколка с местен екскурзовод, включени входни такси в Каймаклъ, Гьореме и Ючхисар);
• турска вечер в Кападокия – 25 евро;
• панорамна обиколка + Сапфир + 4D – 30 евро;

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email