ГОРЕЩИ ОФЕРТИЕКСКУРЗИИТурция

Анкара-Кападокия-Истанбул

АНКАРА – КАПАДОКИЯ – ИСТАНБУЛ , вид транспорт — автобус, цена 460 лв.

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване в 05:00ч. от гр. Бургас по маршрут през Истанбул към Анкара. Късно вечерта пристигане в турската столица. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Обзорна обиколка на Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, Анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия. Следобяд отпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия – един музей на открито, включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 60 милиона години, след едновременното избухване на два вулкана Ерчийес и Хасандаг – Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и вятъра са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Посещение на местостта Юргюп с гигантските си конуси и комини.Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно направените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били къщи. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Следва посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални коминии религиозен християнски център – църквата на Симон Стоукник. Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса, от където има невероятна гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, практикувано от векове, като се използва пръст от наносите на реката. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, както и множество византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; гълъбите са били обучавани да разнасят писма, което било основният начин на „комуникация” в онези времена). Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, разположена на най-високия връх в региона и предлагаща великолепна гледка над цялата област. Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря.
Програма по желание: 20.00ч. – посещение на автентично шоу на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна. Менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен Трите грации – символите на Кападокия. Преди да напуснем окончаетлно Кападокия, ще завършим с посещение на подземния град Каймаклъ – древния град Енегул – с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения. Отпътуване за Истанбул по обяд. Настаняване в хотел в Истанбул късно вечерта. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Напускане на хотела. 08.30 ч.9.00ч. Разходка с корабче по  Босфора секскурзовод на български език.  Ще видите красивите сгради по  бреговете на  Босфора, дворците, крепостите Румели Хисар и анадолу Хисар,    къщите от  филма „Перла“ кварталите на различните общности.  .
Или  По желание срещу допълнително заплащане посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – дворец на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк..Продължаме с посещение на  АКВАРИУМ – Тюркоазоо – 28TL .
Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. Отпътуване за България. По пътно спиране в Лозенград за покупка на турски сладости и други.

ЦЕНА – 460 ЛВ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
1 нощувка в Анкара в хотел 3 * на база закуска и вечеря;
2 нощувки в Кападокия в хотел 3 * на база закуска и вечеря;
1 нощувка в Истанбул хотел 3* на база закуска;
Екскурзионна програма в Анкара с местен екскурзовод на български език;
Екскурзионната програма в Кападокия с местен екскурзовод на български език (входните такси се заплащат допълнително);
Медицинска застраховка на стойност 5000евро;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси за посещаваните обекти в Анкара, Кападокия и Истанбул:
входна такса за музея на Анадолските цивилизации – 15 ТL
входна такса за Крепостта Ючхисар – 5 TL
входна такса за Скалните Църкви на Гьореме – 15 ΤL
входна такса за долината Зелве – 8 ΤL
входна такса за подземния град Каймаклъ – 15 TL
посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки, местно производство без лимит), Кападокия – 25 евро
Разходка с балон над Кападокия – 130 евро (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м. и лети на различни височини);
Кораб по Босфора – 18 евро
Двореца „Долмабахче” – 27 евро
Всички услуги предложени по желание;
Доплащане за медицинска застраховка на база 5000 евро за лица от 75 г. до 80 г. – 5 лв.;
Разходи от личен характер;

Kapadokia
Kapadokia

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Желателно е туристите да са с удобни обувки.
посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (в района има много кафенета и магазинчета за сувенири)
лица над 80 г. не се застраховат.
Музейните такси задължително се заплащат в турски лири!
Желателно е обмяната на валутата да се извърши в България.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
внасяне на 30% капаро;
доплащане не по-късно от 10 дни преди заминаване;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
за лица над 18 год. валиден задграничен паспорт;
за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители – и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email