Екзотични

ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ

images (1)

МАРМАРИС, КУШАДАСЪ

Отпътуване:  27 май 2014 г

 

Отпътуване:  

1.ден-Отпътуване сутринта от Бургас. Преминаване на пролива Дарданели с ферибот Галиболи-Лапсeки или Еджеабат-Чанаккале /проливът Дарданели разделя Егейско и Мраморно море/. След обяд пристигане в Кушадасъ турски курорт на Егейско море.. Настаняване в хотел ***. Вечеря. Нощувка.

2.ден-Закуска. Свободно време за разходка в курорта Кушадасъ – крайбрежния булевард, Птичия остров с крепостта, централната пешеходна улица или отпътуване за  „белите скали” на Памуккале /доплащане 25,00 евро,при транзитно пътуване от Кушадасъ и 30 записани/. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси, наподобяващи памучени планини. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват. След обяд пристигане в курорта на 90-те години – Мармарис. Настаняване в  хотел GREEN NATURE  *****. Вечеря. Възможност за организирано посещение на дискотека – без вход и с осигурен транспорт. Нощувка.

3.ден-4 ден ALL INCLUSIVE  или програма по избор:

1)По желание – посещение на гръцкия остров Родос /46,00 евро в двете посоки, с включени пристанищни такси/- Пътуване до пристанището с автобус-около 10-15-45мин. Качване на бърз катамаран и отплаване за острова. Свободно време за разходка в главния град на 1 от най-известните и красиви гръцки острови с уникална архитектура от времето на кръстоносците. Връщане до пристанището на Мармарис с катамаран (пътуването продължава 1 час в едната посока) и трансфер до хотела.

2)По желание  еднодневен тур, комбинирано пътуване из залива на Мармарис и по река Далян /доплащане 27,00 евро/-тръгване от хотела в 09,00ч. Качване на една от най-големите яхти-„Орка’, побираща 350 души. Пътуване из залива на Мармарис до природния резерват-Далян около 2 часа. Възможност за гмуркане. В 12,00ч.-обяд на яхтата. Качване на по-малки лодки за 45 души. Спирка около 1 час на плажа Изтузу, където живеят костенурки от изчезващия вид Карета, с възможност за плаж. По време на пътуването с лодка по реката може да видите загубените сред крайбрежните скали гробници на ликийските крале (IV в. пр. н.е.) в гр. Каунос. Недалеч от рибарското селище Далян се намира естествен природен басейн, дъното на който е покрито с лечебна кал. Преданието твърди, че водата и калта имат необичайни свойства, които лекуват много кожни заболявания. Връщане обратно в Мармарис с яхтата-около 19,30ч.

5.ден-Закуска. Отпътуване за Кушадасъ.*По желание посещение на най-запазеният от времето на античността град Ефес, с разглеждане на останките от античния град. Тук можете да се възхитите на библиотеката на Целзий, римските бани и амфитеатъра с места за 250 хил. зрители, където и днес се изнасят концерти и посещение на къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията /доплащане 35,00 евро/. Настаняване в курорта Кушадасъ, хотел ***.Вечеря. Възможност за организирано посещение на дискотека. Нощувка.

6.ден-Закуска.Отпътуване за България.

Цена: 439 лв

В цената са включени: транспорт с автобус 3*, гранични и пътни такси, посочените – 2 нощувки + 2 закуски + 2 вечери в  в Кушадасъ в хотел *** и 3 нощувки -в Мармарис –  ALL INCLUSIVE,в  хотел GREEN NATURE  *****, медицинска застраховка, посещение на дискотеки – без вход, с организиран безплатен транспорт

В цената не са включени: –туровете в програмата – 1)тур Ефес и Дома на Дева Мария – 35,00 евро; 2) Тур по река Далян, – 27,00 евро;3) Памуккале – 25,00 евро при транзитно пътуване от Кушадасъ;4) Пътуване до остров Родос – 46 евро в двете посоки *Посочените такси са примерни. Необходими документи: валиден задграничен паспорт-копие, за лица под 18г., пътуващи без или с единия от родителите, нотариално заверена декларация-оригинал+копие. Записване с внасяне на депозит – 30 % от стойността на пътуването и групов договор за пътуване с общи условия. Посещаваната страна е без специфични визови и санитаро-хигиенни изисквания спрямо българските граждани. Програмата е предварителна. Фирмата запазва правото си на актуализация.

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email