ГОРЕЩИ ОФЕРТИЕкзотичниЕКСКУРЗИИ

НА БОЖИ ГРОБ

ИЗРАЕЛ – СВЕТИТЕ МЕСТА

 

         ДАТА: 07.02.2019г.                                                          ЦЕНА: 749 лв.

1 ден: София – Тел Авив – Витлеем

Отпътуване от летище София  в 06.20 ч. Пристигане в Тел Авив в 08.55ч. Панорамна автобусна обиколка на Тел Авив –  икономическият и финансов център на Израел: Рамат Ган – кварталът на богатите; „Белият град“ – известен квартал в Тел Авив, обявен от ЮНЕСКО за световно архитектурно наследство с десетките си сгради в стил Баухаус, съчетаващи различни течения в модерната архитектура; площад „Дизенгоф“ – сърцето на града; площад „Ицхак Рабин“ – мястото на убийството на екс-премиера на Израел. Пешеходна  разходка в старинния квартал „Яфо известен със своето антично пристанище с над 8000-годишна история. Разходка из тесните улици на града, съчетани с артистичната атмосфера на съвременно Яфо.

След обяд възможност за  посещение на базиликата „Рождество Христово” в Витлеем,  разглеждане на яслите, в които е бил роден Исус. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

header_2o2h7l5v8b

 

2 ден:  Йерусалим

Свободно време или туристическа програма в Йерусалим  Панорамна обиколка: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храмовия хълм; руската църква „Мария Магдалена“; Гетсиманската градина, която е сред култовите места свързани със страстите Христови с „Църквата на всички нации“; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кедрон; хълмът Цион – придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим – гробът на цар Давид; стаята на Тайната вечеря; Арменският квартал с катедралата „Св. Якоб“ – най-големият и свещен храм за всички арменци в Израел; римското Кардо; Еврейският квартал със синагогата „Лев Харува“; Стената на плача – останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по „Виа Долороса“ – улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота; Мюсюлманският квартал със старият пазар; Християнският квартал – лутеранската протестантска църква; гръцката православна църква; организирано посещение на Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Вечеря.Нощувка.

 

 

 

3 ден: Хайфа – Назарет

Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Хайфа и Назарет. Хайфа – най-големият град в северен Израел и третият по големина град в страната. Панорамна автобусна обиколка на Хайфа с изкачване на планината Кармел с невероятни гледки към залива на града. Посещение на Бахайските градини – шедьовър на ландшафтната архитектура, в които се намира Храмът на Баб – основателят на бахайската вяра. Деветнадесет градини тераси, завършени през 2001 г., обкръжават храма на Баб и разкриват представата на бахаите за красота, хармония и мир. Сравнявани от посетителите с известните градини от миналото, градините на Версай или древните Висящи градини на Вавилон, терасите се простират на повече от километър по склона на планината Кармел, преобразявайки лицето на мястото, отдавна известно като „Свещената Божия планина“. Отпътуване за Назарет  – градът, в който според традицията архангел Гавраил съобщил на Мария благата вест. Организирано посещение на църквата „Благовещение“, построена над пещерата, в която Мария разбрала, че ще роди Син Божи. Посещение на църквата „Св. Йосиф“ – традиционно смятана за дома на Йосиф и Мария и разглеждане на работилницата на Йосиф. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден: Мъртво море – Каср – Ал Яхуд –  Крепоста Масада

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Мъртво Море, река Йордан  и Масада: Мъртво Море -най-ниската точка на Земята,  разположено на повече от 400 м под морското равнище, известно със своите лечебни качества. Възможност къпане в най-соленото море на света, чиято соленост е 16 пъти по-голяма от тази на Черно море. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Следобяд програма Масада най-впечатляващата крепост в Израел. Масада е разположена върху изолирано височинно плато в Юдейската пустиня, избрана от цар Ирод за място, на което да построи свой дврец. Завладяващата й история запознава с величествения царски период и еврейската съпротива срещу римското господство. Организирано посещение на археологическия парк „Масада“ – изкачване с лифт до входа на обекта и разходка из руините на дворцовите зали със спиращи дъха гледки към Мъртво море и Йордания. Разглеждане на термите, синагогата, римския лагер и змиевидната римска пътека. Възможност за фотопауза към единствената открита сцена за оперни представления в Израел. Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

 

 

5 ден: Витлеем – София

Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до България. Излитане в 09.50ч.от Тел Авив, кацане в София в 12.40ч.

 

 

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София– Тел Авив – Софияс АК “Wizzair”, с включен малък кабинен багаж
 • летищни такси
 • Обиколка на Тел Авив и Яфо
 • Трансфери по програмата
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването
 • Екскурзовод на български език

 

 

 

 

Цената не включва:

 • Допълнителен багаж по разценки на авиокомпанията: до 10 кг с размери 55/40/23 см – 10 евро в посока, голям чекиран багаж до 20 кг – 40 евро в посока.
 • входни такси за посещаваните обекти
 • бакшиши – 3 -5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел)
 • разходи от личен характер
 • Екскурзия до Йерусалим – 25 евро на човек
 • Екскурзия до Мъртво Море, река Йордан и Масада – 40 евро
 • Екскурзия до Хайфа и Назарет – 30 евро на човек
 • Екскурзия до Рождество Христово – Витлеем – 15 евро на човек

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валиден задграничен паспорт, за лица под 18г. – нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница.

 

Предоставя Ви се възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

 

                                        

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email