БългарияЕвропаЕКСКУРЗИИ

В РУСЕ И РУМЪНИЯ

В РУСЕ И  РУМЪНИЯ

Русе – Букурещ – Синая – Брашов – Замъка “Бран” – Двореца “Пелеш” – Букурещ

                                                                                                                                

                        3 дни / 2 нощувки                          с тръгване от Бургас 22.09.2018

                                                                                             rum2                                                                                                         

1 ден:

            Отпътуване от Бургас в 05.00 ч. .Пътуване към Русе. Пристигане в парк «Русенски Лом». Посещение на скалните църкви край село Иванововключени в списъка на ЮНЕСКО на паметниците от Световното културно наследство заради уникалните си стенописи от 14 век(билет – 4 лв, за ученици и пенсионери – 1 лв). Отпътуване за кв. Басарбово. Посещение на единствения действащ скален манастир в България, в който е живял покровителя на град Букурещ – св Димитър Басарбовски (мощите му са пренесени в патриаршеската църква на Румъния в Букурещ)

 Отпътуване за Русе. Свободно време в центъра на града. Преминаване на границата с Румъния през ГКПП «Дунав мост».Пристигане в Букурещ. Възможност за посещение на музея на селото – изграден по подобие на «Етъра» в най-големия парк на Букурещ – Херастръу – къщи, параклиси, занаятчийници от цяла Румъния, пренесени на територията на музеяНастаняване в хотел Hello  в Букурещ. Свободно време. Нощувка.                                                                                     

2 ден:   Закуска. Пътуване през Румъния, през един от най-интересните региони в Европа – Трансилвания. Около 10.00 ч.  – пристигане в района на Бран. Посещение на замъка „Бран” (входна такса 35 леи), известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Цепеш (1431-1476), впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Прякорът „Дракула” означава “ дракон“. Отпътуване за Брашов – един от най – красивите градове на Румъния, възникнал в началото на ХІІІ в., административен, политически и културен  център през епохата на австроунгарското владичество, приютил голяма българска колония по време на турското робство. Градът, в който е бил написан и издаден първият български учебник – „Рибния буквар” на д-р Петър Берон. Програма в Брашов. Разглеждане на Площада на Старото кметство със сградите на търговците от Венеция, Генуа, Ориента, Лайпциг, православната църква „Успение на Света Богородица”, унгарската католическа катедрала, Черната базилика – най – голямата католическа катедрала в Югоизточна Европа. Възможност да се усети духа на средновековието в немския квартал, по улиците около портата на крепостта, също в Стария център и в австроунгарската част. Свободно време. Отпътуване и около 20.00 ч. Пристигане в Синая – планински град и курорт, известен като “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Настаняване в хотел «ПАЛАС»**** (паметник на архитектурата от началото на 20 в)в Синая..Възможност за «Румънска  вечер» – традиционна румънска вечеря с жива музика (в атракционен ресторант)- срещу допълнително заплащане. Нощувка.

3 ден:

Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Синая. Посещение на двореца „Пелеш” – лятна резиденция на крал Карл І и кралица Елизабета(входна такса 30 леи. Разходка в парка с възможност за разглеждане на малкия дворец «Пелишор» – резиденция на кралица Мария и княз Фердинанд (20 леи). Посещение на манастира Синая(входна такса 5 леи)

 

  Отпътуване за Букурещ.

Пристигане в Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа (2 082 000 жители), основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дъмбовица, известен още като „Малкия Париж“ заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка на столицата с местен екскурзовод: Триумфалната арка – копие на парижката Триумфална арка; храмът на музиката “Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м.; Народният театър – символ на театралната бохема; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи; Университетът – младото сърце на столицата; Площадът на революцията; Площадът на победата; Кралският дворец. Свободно време. Отпътуване за България и пристигане в Бургас – около 22.00 – 23.00 ч

 

Цена – 185 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-> транспорт с комфортен 50-местен автобус (климатик, видеосистема);

-> 1 нощувка със закуска в хотел “Hello” в Букурещ

->1 нощувка със закуска в хотел Палас” 4 * в Синая;

-> панорамна обиколка на Букурещ;

-> туристическа програма в Брашов и Синая;

-> екскурзия до замъците  «Пелеш», „Пелишор” и „Бран”

-> застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина”;

-> екскурзоводско обслужване.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-> входните такси за замъка на “Дракула” (40 леи, 65+ – 30 леи, студенти – 25 леи, ученици – 10 леи), двореца «Пелеш» ( 30 леи, 65+ – 15 леи, ученици – 7.5 леи) двореца  “Пелишор” (20 RON, 65+ – 10 леи, ученици – 5 леи);Музея на селото в Букурещ(15 RON, 65+ – 8 леи, ученици – 4 леи); Манастира в Синая (5 леи ученици – 3 леи)

-> вечеря в традиционен румънски ресторант – 18 евро(35 лева)

-> входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

 

ДОПЛАЩАНИЯ:

-> единична стая:70лв;

– намаление за дете, настанено в стая с 2-ма възрастни – 20 лв

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

.

-> ориентировачни цени: кафе /от 5 до 7 RON/; бира /5 – 6 RON/;  пица в ресторант /16 – 18 RON/; салата /3 – 4 RON/

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изсиква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване;

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването 40 пълноплащащи туриста;

* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

* Румъния: – парична единица – румънска лея;

– няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

Валутен курс: 1 лв = 2,20 RON

Часово време:  България 12 ч.  Румъния 12 ч.

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email