ГОРЕЩИ ОФЕРТИЕвропаЕКСКУРЗИИ

РУМЪНИЯ

В РУМЪНИЯ – СТРАНАТА НА ДРАКУЛА

Синая – Брашов – Замъка “Бран” – Двореца „Пелишор“ – Букурещ

                                                      Цена – 185 лв                                       

             3 дни / 2 нощувки                            с тръгване от Бургас  31.10.2014

1 ден:

Отпътуване от Бургас ……h. Пътуване към Русе.  Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Пристигане в Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа (2 082 000 жители), основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дъмбовица, известен още като „Малкия Париж“ заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка с професионален екскурзовод. Настаняване в хотел «HELLO” в района на Гара де Норд /широк център/. Вечерта – възможност за разходка в старата част на града, където има многобройни ресторантчета. Нощувка.

2 ден:

Пътуване през Румъния, през един от най-интересните региони в Европа – Трансилвания. Около 10.00 ч.  – пристигане в района на Бран. Посещение на замъка „Бран” (входна такса 25 леи), известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Цепеш (1431-1476), впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Прякорът „Дракула” означава „Синът на Дракона“. Отпътуване за Брашов – един от най – красивите градове на Румъния, възникнал в началото на ХІІІ в., административен, политически и културен  център през епохата на австроунгарското владичество, приютил голяма българска колония по време на турското робство. Градът, в който е бил написан и издаден първият български учебник – „Рибния буквар” на д-р Петър Берон. Програма в Брашов. Разглеждане на Площада на Старото кметство със сградите на търговците от Венеция, Генуа, Ориента, Лайпциг, православната църква „Успение на Света Богородица”, унгарската католическа катедрала, Черната базилика – най – голямата католическа катедрала в Югоизточна Европа. Възможност да се усети духа на средновековието в немския квартал, по улиците около портата на крепостта, също в Стария център и в австро-унгарската част. Свободно време. Отпътуване и около 20.00 ч. Пристигане в Синая – планински град и курорт, известен като “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Настаняване в хотела. Нощувка.

3 ден:

Закуска. Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Синая. Разходка в парка и разглеждане на малкия дворец „Пелишор” и на архитектурния ансамбъл. Посещение на манастира Синая.

Отпътуване за Букурещ.

Панорамна обиколка на столицата с местен екскурзовод: Триумфалната арка – копие на парижката Триумфална арка; храмът на музиката “Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м.; Народният театър – символ на театралната бохема; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи; Университетът – младото сърце на столицата; Площадът на революцията; Площадът на победата; Кралският дворец. Възможност за посещение на «Музея на селото» – изграден по подобие на Етъра в 1 от централните паркове на Букурещ. Свободно време. Отпътуване за България и пристигане в Бургас – около 22.00 – 23.00 ч

Цена – 185 лв

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-> транспорт с комфортен 50-местен автобус (климатик, видеосистема);

-> 1 нощувка в хотел “Hello” в Букурещ

->1 нощувка със закуска в хотел „ANDA”  в Синая;

-> панорамна обиколка на Букурещ с местен екскурзовод;

-> туристическа програма в Брашов и Синая;

-> екскурзия до замъците „Пелишор” и „Бран”

-> застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина”;

-> екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-> входните такси за замъка на “Дракула” (25 RON) и замъка “Пелишор” (20 RON); Синайския манастир (5 RON) Музея на селото в Букурещ(10 RON)

-> вечеря в традиционен румънски ресторант;

-> входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

ДОПЛАЩАНИЯ:

-> единична стая:60 лв

-> вечеря в традиционен румънски 35 лв на турист при минимум 20 туристи;

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

.

-> ориентировачни цени: кафе /от 5 до 7 RON/; бира /5 – 6 RON/;  пица в ресторант /16 – 18 RON/; салата /3 – 4 RON/

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изсиква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване;

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването 40 пълноплащащи туриста;

* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

* Румъния: – парична единица – румънска лея;

– няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

Валутен курс: 1 лв = 2,20 RON

Часово време:  България 12 ч.  Румъния 12 ч.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email