ГОРЕЩИ ОФЕРТИЕКСКУРЗИИ

Будапеща и Виена от Бургас – септемврийски празници

БУДАПЕЩА – ВИЕНА –  БУДАПЕЩА

Отпътуване: 6 септември 2018 г

1 Ден:

Бургас – Будапеща 

Тръгване от Бургас рано сутринта.

Транзитно преминаване на Сърбия. Пристигане вечерта в Будапеща, столицата на Унгария. Настаняване в хотел ***.Нощувка в Будапеща.

2 Ден:

Будапеща

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща: Програма в Будапеща с местен екскурзовод (доплащане 10 евро) – Площадът на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници; Националната галерия; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала ”Св. Матияш” – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. (без влизане). По желание разходка с корабче по река Дунав (доплащане 15 евро). Свободно време по ”Ваци” – пешеходна улица, с най – популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав. Нощувка в Будапеща.

doing-business-in-budapest-szechenyi-chain-bridge

3 ден:
Виена

Закуска.  Възможност за целодневна екскурзия до Виена (20 евро)- панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Дворецът Белведере – един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската Опера, където ежегодно се провежда оперен бал; Булевард „Рингщрасе„, изграден на мястото на старата крепостна стена; Дворецът Хофбург – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята на Атина ПаладаКметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-стария увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело. По желание: разглеждане на Двореца Шонбрун – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Свободно време. Връщане в Будапеща. Нощувка в Будапеща.

3 Ден

„Завоя на река Дунав”
Закуска. Възможност за екскурзия до Завоите на река Дунав (доплащане 20 евро) с местен екскурзовод на български език и посещение на Естергом – старата столица на Унгария и Резиденция на естергомските архиепископи, Вишеград – известен с двореца на крал Матияш от 15в и Сентендре – малко ренесансово селище в бароков стил, известно с Музея на марципана, Музея на миниатюрите и Музея на коледните играчки. Пешеходна разходка по главната търговска улица, на която ще откриете богато разнообразие от магазини за сувенири и заведения, предлагащи традиционна унгарска кухня. Отпътуване за България в 15 ч.

4 Ден:

Будапеща-Бургас

Пристигане в Бургас сутринта

ЦЕНА:  320   лева на човек, настанен в двойна/тройна стая
При единично настаняване – доплащане 120 лв

При ползване на двойна седалка от 1 турист – доплащане 100 лв

Цената е валидна при 40 плащащи

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с автобус 3*,

3 нощувки + 3 закуски в Будапеща в хотел 3* в двойни/тройни стаи;

Застраховка „Медицински разходи” с лимит 5000 евро

водач по време на пътуването

Доплащане:

Туристическа (местна такса) – 4 евро на ден, общо 12 евро (задължително доплащане)

туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод – 10,00 евро;

целодневна екскурзия до Виена + панорамна обиколка с екскурзовод на български език– 20,00 евро, възможност за посещение на Шонбрун (20 евро, с включен екскурзовод)  и Пратера (13 евро, включващи  вход за Виенското колело);

целодневна екскурзия «Завоя на река Дунав»– 20,00 евро;

разходка с корабче по река Дунав – с чаша шампанско – 15.00 евро

*Допълнителните мероприятия се провеждат при минимум 30 туристи.

Необходими документи: валидна лична карта /задграничен паспорт. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни за български граждани.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят на българската граница  копие и оригинал на нотариално заверена декларация – съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и копие от акта за ражда

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email