ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ 171 лв

ЕКСКУРЗИЯ В ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ

ОТПЪТУВАНЕ: 25 април 2019 г

Кушадасъ е турски курортен град, разположен на бреговете на Егейско море във вилает Айдън. Курортът става популярен за почивки сред българите още през 90-те години, а днес е посещаван средно от над 25,000 хиляди българи годишно, който предпочитат да отидат на почивка в Турция. Мекият средиземноморски климат в Източна Тракия и западната част на Мала Азия, към която спада и курортът Кушадасъ, е с горещо и сухо лято, и мека зима.

Следите оставени в историята на района са разнообразни, за да се стигне до днешната смесица от традиционни турски обичаи, европейски нотки и гръцки жилки. Бреговете на Егейско море стават арена на множество преселения, народи и култури. Първите стъпки по земите на днешен Кушадасъ, остават преди 3000 г. пр. Хр., лелегите- споменати и от Омир в “Илиада” по-късно като малоазийски народ. Последвани от еолийци и йониици през XI и IX век, впоследствие власт установяват лидийци и персийци през 546 г.пр.Хр. до завладяването на земите от Александър Велики. От тогавашните времена на битки, царе и роби до днес смесицата на гръцки, анадолски и по-късно османски корени претопяват в благородна сплав днешното турско население, богато на нрави и история.

20130409173832

Влиянието на десетките хиляди туристи се усеща осезаемо в града. Хората се държат по европейски етикет, повечето от тях говорят по един чужд език, но не са рядкост и тези, които знаят и повече. Туризмът е златната мина за района, и местните полагат усилия да не изпуснат златната кокошка. За тях всеки един турист е важен, без значение как е облечен или на какъв език говори. В техните очи Вие сте най-важната им отговорност и това да останете доволни е тяхната цел. И всеки посетил поне веднъж курорт в Турция може искрено да каже, че там средствата не се щадят, туристът винаги е прав и е на първо място.

ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС – 25 април 2019 

  • Отпътуване от Бургас в 19.00 ч. Нощно пътуване.

2 ден

  • Пристигане в Кушадасъ около 11.00 – 12,00 ч. Посрещане от турската фирма партньор. Настаняване в хотел след 14:00. Вечеря на блок-маса. Нощувка .

3 ден –

  • Закуска на блок-маса. Свободно време. Допълнителни екскурзии по желание, срещу заплащане. Вечеря на блок-маса. Нощувка .

4 ден –

  • Закуска на блок-маса.С вободно време.По желание разходка с корабче или пътуване до Памукале. Вечеря на блок-маса.

Нощувка.

5 ден

Закуска и отпътуване за Бургас със спиране в гр. Едремит  за посещение на хипермаркет от веригата „КИПА”. Преминаване на Дарданелите с ферибот. Пристигане в Бургас – късно вечерта.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с комфортен автобус 3* – при МИНИМУМ 40 плащащи
  • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в посочения по-долу хотел
  • Медицинска застраховка с асистънс;

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Доплащане за застраховка за лица над 65 г – 6 лв, над  70г – 12 лева
  • Доплащане за единична стая- 60 лв
  • Допълнителни екскурзии по желание:

DABAKLAR  ****  – 171 лв на човек в стая за двама/трима

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email