ГОРЕЩИ ОФЕРТИЕКСКУРЗИИТурция

Предколедна екскурзия в ЕСКИШЕХИР

Венеция на Изтока

     16 18.12.2022 г

+ ПРЕДКОЛЕДЕН ШОПИНГ В ЕСКИШЕХИР И ИСТАНБУЛ

1 ден –   Отпътуване от Бургас   в  04.00 ч.  .Преминаване на границата с Турция през ГКПП „Малко Търново”.

Пристигане в Ескишехир следобед и настаняване в хотел ***/****. Град Ескишехир, наричан още Венеция на Изтока, е място, изпълнено с младежки дух и европейска атмосфера. Макар и с древна история, родно място на известния по цял свят Настрадин Ходжа, днес Ескишехир е град с повече от 2 милиона студенти, с множество нощни заведения, да не забравяме и разходките с гондоли по река Порсук, заради което градът е оприличаван на Венеция.  Възможност за посещение на МОЛ „Es Park”. Нощувка.

2 ден – Закуска. Възможност за туристическа програма (срещу допълнително заплащане – 15 евро при група от минимум 30 човека).
 – Стария квартал „Одунпазаръ“, където по подобие на Етъра ще видите малки магазинчета и работилнички, изработващи ръчно различни предмети, предимно от т.нар. „морска пяна“- бял материал (сепиолит), сред които най-известни са лулите и бижутата, които можете за закупите на съвсем достъпни цени. Запазената архитектура, по подобие на нашата възрожденска, е удостоила града с място в списъка на ЮНЕСКО.
 – Парк „Сазова“ – красив парк в покрайнините на града с множество атракции: замък в стил „Дисни“, аквариум, зоопарк, музей на восъчните фигури (входните такси за обектите, както и билетите за панорамното влакче, се заплащат отделно). – Свободно време в центъра на Ескишехир и възможност за разходка с гондола или туристическо корабче по каналите на река Порсук. Нощувка.
3 ден – Закуска. Отпътуване за Истанбул. Преминаване през втория мост над Босфора и посещение на  небостъргача Сапфир – най- високата сграда в континентална Европа (236 м). Възможност за изкачване с асансьор до панорамната тераса, както и симулиран 4D полет с хеликоптер за разглеждане на основните забележителности на Истанбул (не включва цената на билета). Свободно време в търговски център „Сапфир“. Отпътуване за Бургас с кратък престой в Лозенград.

ЦЕНА:  255лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:  транспорт с лицензиран автобус, пътни и гранични такси, медицинска застраховка, 2 нощувки със закуски в хотел ***/**** звезди в Ескишехир (настаняване в двойна или тройна стая), посещение на небостъргача „Сапфир” в Истанбул, водач.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:  (по желание)

  • Туристическа програма в Ескишехир – 15 евро
  • Билети за музеи и атракции в Ескишехир, както и билет за изкачване до панорамната тераса на небостъргача „Сапфир“ и симулиран 4D полет с хеликоптер от небостъргача
  • Настаняване в единична стая в Ескишехир – 80 лв

Пътуването се осъществява с валидни международен паспорт или лична карта!

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email